Den rigtige hovedpude

At købe den rigtige hovedpude kan være en stor udfordring. Vi har i tidernes løb, talt med mange der har garderobeskabene fyldt op med hovedpuder, der alligevel ikke gav dem den støtte de havde brug for.


At købe en hovedpude kan være besværligt, men vi hjælper dig i denne lille guide med at vælge rigtigt.

Trin 1 – Din skulder

Før vi går i gang med puderne, skal du kigge på dig selv. Hvor bred en skulder du har, er afgørende for hvilken pude du skal vælge. Afstanden fra det yderste af din skulder og op til hovedet er vigtigt for hvor høj din pude skal være.


Mange, især mænd der sover med almindelige dunpuder har tendens til at ”kramme” puden sammen, for så oveni købet at ligge puden oven på armen, for til sidst at ligge sig oven på den. Det er rigtig skidt. Ikke mindst fordi man på den måde nemmere lukker for blodtilførslen til hånden og den derpå kommer til at sove. Sover hånden er kroppen nødt til at bevæge sig og det foregår helt automatisk at kroppen vender sig, selvom du ikke selv registrerer det.


Har du derfor ikke kigget på din skulder da du købte hovedpude sidst, er det stedet du skal starte.

Trin 2 – Hvilken madras sover du på?

Om din madras er fast, medium eller blød så har det afgørende betydning, sammen med din skulderbredde, hvilken pude du skal have. Du skal tænke på hvor dybt din skulder går i madrassen og hvor bred din skulder er, når du skal afgøre hvilken højde puden skal have.


Har du eks. en smal skulder og en relativt blød madras, skal din hovepude ikke være særlig høj, da afstanden fra hoved til madras er forholdsvis lille.

Trin 3 - Formen på puden og fasthed

Hvilken form skal puden have er jo altid et godt spørgsmål. De fås jo i mange varianter. Som udgangspunkt vil vi foreslå en pude, der ikke er så høj ved det øverste af hovedet. Hvis man tænker på en helt traditionel dunhovedpude er den høj midt på og lavere i siderne. Lige når man ligger sig ned på den, er den blød og dejlig, men er kvaliteten ikke så god, skubber man hurtigt det meste af fyldet op i toppen af puden. Dette gør at man knækker nakken mere sammen, og det giver ikke den støtte man har brug for.

 

En dråbeformet pude, der er højere ved nakken og lavere ved toppen af hovedet, kan for de fleste skabe en rigtig god støtte.
Fastheden eller højden på puden afgøres selvfølgelig af skulderbredden, madrassen og dit ønske om fasthed.

Trin 4– Send os dit billede

Med vores mange års erfaring indenfor salg af seng og hovedpuder, ved vi som sagt hvilke udfordringer du står overfor. At vælge hovedpuden uden at have prøvet den, kan virke forkert, men vi er til for at hjælpe dig.


Bare vi kan se dig, kan vi hjælpe dig!


Så vil du være helt sikker i din sag, så send os et billede på jvh@dinseng.dk

Vi vil efterfølgende ringe eller skrive til dig og hjælpe dig videre til den rigtige hovedpude.