Jeg skal hjælpe min gamle mor eller far med at købe ny seng

At skulle købe en seng for en anden, kan virke endnu mere uoverskueligt end at skulle købe én til sig selv.


Har personen svært ved at komme væk fra hjemmet, kan vi dog sagtens hjælpe dig alligevel.
Der er nogle ting du skal holde dig for øje, når den rigtige seng skal købes.

 

Vi har udarbejdet en kort guide med ting du bør være opmærksom på:

Trin 1 – Størrelse på sengen

Hvis en ældre person eksempelvis er blevet enlig, har denne måske været vant til at sove i almindelig dobbeltseng i mange år. Pas på med at få købt en størrelse seng, så man ikke føler den for lille. Der er ingen grund til at købe sengen i 90x200cm, når mulighederne er flere for at få en 120 eller 140 seng. Følelsen af at ”ligge på kanten” er ikke særlig rar.

 

Tilpas selvfølgelig også størrelsen på sengen efter personens størrelse. Hellere at der er lidt god plads.

Trin 2 – Højde på sengen

Ældre mennesker kan have svært ved at komme ind og ud af en seng der er for lav. Mål personens eksisterende seng og vær opmærksom på at få bestilt med den rette højde ben på sengen, så den passer til personens højde. Som en tommelfingerregel kan man sige at ens lår skal har en nedafgående retning, når man sidder på sengekanten, og man skal samtidig kunne nå gulvet nemt med foden.

Trin 3 – Elevation

Mange ser elevation som værende en luksus og som noget man i givet fald ikke får brugt. Jeg vil til mange ældre mennesker alligevel anbefale at overveje en elevationsseng og husk nu at de også fås i 120 og eks. 140cm i bredden.


Med elevationen kan man løfte personens ben og få noget støtte op under knæene. Dette bevirker at lænden afslappes og kan virke meget beroligende.

 

Ligeledes kan elevationen være et hjælpemiddel når man skal ind og ud af sengen. Kør sengen højt op i ryggen og man er allerede halvejs ude af sengen. Det kan give en ro for personen, der måske i forvejen har svært ved at komme ind og ud af sengen.

Trin 4 – Send os et billede af personen

Med vores mange års erfaring, ved vi som sagt hvilke udfordringer du står overfor. At vælge madrassen for en anden uden at denne har prøvet den, kan virke forkert, men fortvivl ej.


Vi har vænnet os til at vejlede folk ud fra deres kropsbygning og vægt. Vi gør egentlig bare det, at vi ”scanner” personen, og ud fra kropsbygningen kan vi vurdere hvilken madras, der vil passe godt. Send meget gerne billede til: jvh@dinseng.dk

 

Vi vil efterfølgende ringe eller skrive til dig, og hjælpe med sengekøbet.